Print Shortlink

Bekende Nederlandse filmregisseurs

Ready, set, Action!

Er zijn genoeg bekende Nederlandse filmregisseurs, er zijn namelijk best veel Nederlandse films! Meer over Nederlandse films lees je elders op deze website, waar ze gemaakt worden lees je hier. Een paar bekende Nederlandse films vind je ook op deze website.

We hebben een selectie gemaakt van 6 bekende Nederlandse filmregisseurs, die volgens ons in het zonnetje gezet moeten worden.

Bekende Nederlandse Filmregisseurs

1. Dick Maas (De lift, Flodder, Moordwijven)
2. Paul Verhoeven (Soldaat van Oranje)
3. Ben Sombogaart (Kruistocht in spijkerbroek, Pluk van de Petteflet, Het zakmes)
4. Maria Peters (Pietje Bell, Sonny Boy,  Kruimeltje, De Tasjesdief, Afblijven)
5. Joram Lürsen (In Oranje, Dolfje Weerwolfje, Alles is liefde)

1. Dick Maas

Dick Maas is een Nederlandse regisseur. Hij leidde onder meer De Lift, een succesvolle horrorfilm over een lift in een flatgebouw. Daarnaast heeft hij 2 flodder films geregisseerd en de eerste 2 seizoenen van Flodder staan onder zijn naam. Toen de hoofdrolspeler van Flodder een hartstilstand kreeg, weigerde hij uit respect nog een seizoen te maken. Dick Maas is een zeer bekende Nederlandse film regisseur.

2. Paul Verhoeven

Paul Verhoeven is een bekende Nederlandse regisseur door zijn bekende Nederlandse film Soldaat van Oranje. Hij is vertrokken naar Amerika omdat hij het Nederlandse filmklimaat ‘beu’ was. Hij is in Holywood actief en zijn films trokken ook in Amerika de aandacht. Inmiddels is hij weer terug in Nederland en is hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

3. Ben Sombogaart

Ben Sombogaart heeft veel jeugd-films gemaakt, hij is daarmee een bekende Nederlandse film regisseur geworden. Zijn zeer populaire serie Pluk van de Petteflet trok veel aandacht, waarna hij Kruistocht in spijkerbroek verfilmde. Ook Het zakmes was razend populair, een zeer bekende Nederlandse film. Ben is absoluut een bekende Nederlandse film regisseur te noemen!

4. Maria Peters

Maria Peters heeft zichzelf tot onze top-5 gewerkt met onder andere De Tasjesdief, Kruimeltje, Pietje Bell 1 + 2, Afblijven en natuurlijk de razend populaire, Nederlandse film: Sonny Boy. Maria Peters heeft vooral kinderfilms gemaakt en ze heeft meegewerkt aan veel andere films. Maria Peters is naast filmregisseur ook een moeder van 2 kinderen.

5. Joram Lürsen

Joram Lürsen heeft aan verschillende films meegewerkt, maar regisseerde de populaire Nederlandse film ‘Alles is liefde’. Hij won hier 2 gouden kalfen mee. Verder heeft Joram een aantal kleinere projecten gehad, die iets minder succesvol waren.